Tandläkarundersökning

Dags för en Tandläkarundersökning i Sigtuna? 20% rabatt på ditt första besök!

Välkommen att genomföra din Tandläkarundersökning i Sigtuna Dental!

Ditt leende är viktigt för oss, så din första undersökning på vår klinik får 20 % rabatt. Våra tandläkare tar fram en behandlingsplan för dina tänder baserad på en digital skanning och en professionell tandläkarundersökning. När du är nöjd med de föreslagna lösningarna börjar vi behandlingen. Låt oss ge dig det friska leendet!

Bild-Tandläkarundersökning

Röntgen och digital skanning

Först tar vårt tandläkarteam 4 röntgenbilder under din tandundersökning.

Professionell konsultation

Vi diskuterar dina primära frågor och dina önskemål angående dina tänder.

Tandläkarundersökning

Detta följs av en professionell undersökning av tänder och tandkött.

Komplett behandlingsplan

Vi tar fram en komplett behandlingsplan för att återställa ditt friska leende.

Vill du boka en tid?

Välj behandling, behandlare samt en ledig tid som passar dig. Om du har akuta besvär, ring:

08-594 402 25

FÖRSÄKRING

Sigtuna Dental har en patientförsäkring av (if försäkringar).
Tandkliniken har en koppling till (Försäkringskassan). Vill du veta mer om det, klicka på länken nedan: https://www.forsakringskassan.se/tandvarden/for-dig-inom-tandvarden/statligt-tandvardsstod

BETALNINGSALTERNATIV

Du har möjlighet att betala med kort, kontanter eller swish. Vi har ett samarbete med Wasa-credit om du vill delbetala. Du är välkommen att kontakta oss för att planera din ekonomi inför din planerade tandvård.

Tandläkarundersökning: Vård och Förebyggande Åtgärder för En Hälsosam Munhälsa

En tandläkarundersökning är en viktig del av vår tandvård och bidrar till att upprätthålla en hälsosam munhälsa. Denna rutinmässiga kontroll är inte bara nödvändig för att förebygga tandproblem, utan den kan också upptäcka tidiga tecken på allvarligare sjukdomar som kan påverka hela kroppen. I denna artikel kommer vi att utforska vikten av tandläkarundersökningar, vad som händer under en sådan undersökning och hur du kan förbereda dig för ditt nästa besök hos tandläkaren.

Varför är Tandläkarundersökningar Viktiga?

Att regelbundet besöka en tandläkare är avgörande för att förebygga och behandla tandproblem. Här är några viktiga skäl till varför tandläkarundersökningar är så viktiga:

 1. Förebyggande: Tandläkarundersökningar gör det möjligt att upptäcka och behandla tandproblem i ett tidigt skede. Det kan innebära att mindre omfattande och kostsamma åtgärder behövs senare.
 2. Munhälsa: En sund munhälsa är grundläggande för att kunna äta, tala och leva bekvämt. Tandläkarundersökningar hjälper till att bevara denna viktiga del av vår kropp.
 3. Tandsten och Plack: Under din tandläkarundersökning i Sigtuna Dental rengörs dina tänder noggrant för att ta bort tandsten och plack, vilket minskar risken för karies och tandköttsproblem.
 4. Tandköttssjukdomar: Tandläkaren kan också upptäcka tidiga tecken på tandköttssjukdomar som gingivit och periodontit, vilket är viktigt för att förebygga allvarligare komplikationer.
 5. Oral cancer: Tandläkaren undersöker även din mun, hals och tunga för tecken på oral cancer. Tidig upptäckt är avgörande för framgångsrik behandling.

Vad Du Kan Förvänta Dig Under En Tandläkarundersökning i Sigtuna Dental?

En tandläkarundersökning är en noggrann granskning av din munhälsa. Här är vad du kan förvänta dig under besöket:

 1. Patienthistorik: Först kommer tandläkaren att fråga om din medicinska historia och eventuella tidigare tandproblem. Detta hjälper dem att förstå dina specifika behov och eventuella riskfaktorer.
 2. Röntgenbilder: Ibland kan röntgenbilder behövas för att undersöka dina tänder och käkar mer noggrant. Dessa bilder kan avslöja dolda problem som karies mellan tänderna eller benförlust i käken.
 3. Tand- och tandköttgranskning: Tandläkaren kommer att granska dina tänder noggrant för att leta efter tecken på karies, frakturer eller andra problem. De kommer också att kontrollera ditt tandkött för tecken på inflammation eller blödning.
 4. Rengöring: Efter att ha granskat dina tänder kommer tandläkaren eller tandhygienisten att utföra en noggrann rengöring för att ta bort tandsten och plack. Detta är en viktig del av förebyggande vård.
 5. Rådgivning: Baserat på resultaten av undersökningen kommer tandläkaren att ge dig råd om hur du kan förbättra din munhälsa. Det kan innebära att du behöver ändra din tandborstnings- eller tandtrådningsrutin eller att du behöver göra vissa livsstilsförändringar.
 6. Planering av åtgärder: Om tandläkaren upptäcker några problem kan de planera för nödvändiga åtgärder, såsom fyllningar, rotfyllningar eller tandutdragningar. De kommer också att diskutera kostnader och behandlingsalternativ med dig.

Hur Du Kan Förbereda Dig För Din Tandläkarundersökning

För att få ut det mesta av din tandläkarundersökning och säkerställa att du får bästa möjliga vård, här är några saker du kan göra för att förbereda dig:

 1. Dokumentera din medicinska historia: Ta med en lista över dina aktuella mediciner, tidigare medicinska tillstånd och eventuella allergier till ditt besök.
 2. Rengör dina tänder: Borsta dina tänder noggrant och använd tandtråd innan du går till din tandläkare. Detta hjälper till att göra undersökningen mer effektiv.
 3. Förbered frågor: Om du har några frågor eller oro inför din tandläkarundersökning, skriv ner dem så att du inte glömmer att fråga.
 4. Följ tandläkarens råd: Efter undersökningen, följ tandläkarens rekommendationer noggrant för att bibehålla en god munhälsa.

I slutändan är tandläkarundersökningar en viktig del av vår övergripande hälsa. Genom att regelbundet besöka din tandläkare kan du förebygga tandproblem och upptäcka eventuella problem i ett tidigt skede. Så se till att boka din nästa tandläkarundersökning och ta hand om din munhälsa för en friskare och mer bekväm framtid.