Tandkrona och tandbrygga i Sigtuna

Ett friskt och vackert leende med

Tandbroar och tandkrona i Sigtuna hos Sigtuna Dental

Om du har en skadad eller saknad tand är tandkronor och tandbroar, även kallade tandbryggor, de perfekta lösningarna för dig. Våra högkvalitativa tandkronor återskapar inte bara tandens funktion, utan kan även förbättra dess form, storlek, färg och symmetri – för ett helt nytt och fint leende.

Behöver du ersätta en saknad tand? Våra skräddarsydda tandbroar ger ett naturligt och hållbart resultat, så att du kan le och tugga med självförtroende igen. Låt våra erfarna tandläkare på Sigtuna Dental hjälpa dig att uppnå ett vackert, komplett leende. Boka din konsultation för tandkrona eller tandbrygga i Sigtuna idag!

Tandkronor och Tandbroar

Naturligt utseende

Anpassad för att matcha dina tänder.

Smärtfri

Ingen smärta är inblandad i proceduren.

Fläckbeständig

Extremt motståndskraftig mot fläckar.

Långvarig

Tandkronan kan hålla en livstid.

Tandbroar och tandkrona i Sigtuna hos Sigtuna Dental

Om du har en skadad eller saknad tand är tandkronor och tandbroar, även kallade tandbryggor, de perfekta lösningarna för dig. Våra högkvalitativa tandkronor återskapar inte bara tandens funktion, utan kan även förbättra dess form, storlek, färg och symmetri – för ett helt nytt och fint leende. 

Behöver du ersätta en saknad tand? Våra skräddarsydda tandbroar ger ett naturligt och hållbart resultat, så att du kan le och tugga med självförtroende igen. Låt våra erfarna tandläkare på Sigtuna Dental hjälpa dig att uppnå ett vackert, komplett leende. Boka din konsultation för tandkrona eller tandbrygga i Sigtuna idag! 

Lär dig mer om tandkronor och tandbroar hos Sigtuna Dental

Ett leende är en universell uttrycksform för glädje, självförtroende och välbefinnande. Det är en symbol för positivitet och inbjuder till positiva sociala interaktioner. Dessvärre kan olika tandproblem påverka vår förmåga att le med självförtroende. Att sätta in tandbrygga eller tandkrona i Sigtuna hos oss är två avancerade tandvårdslösningar som kan hjälpa till att återställa ditt leende och självförtroende. I den här djupgående guiden kommer vi att utforska allt du behöver veta om tandkronor och tandbroar. Vi kommer kolla på deras syften och fördelar till de olika materialen, behandlingsprocessen, eftervården och sist men inte minst varför du ska sätta in tandkrona och tandbroar i Sigtuna hos just Sigtuna Dental. 

Tandkronor och tandbroar: Vad är det egentligen?

För att börja förstå vikten av tandkronor och tandbroar, låt oss först definiera dessa två tandvårdstermer:

Tandkronor: En tandkrona, även kallad tandkappa eller täckkrona, är ett individuellt tandskydd som placeras över en skadad, svag eller missfärgad tand. Syftet med en tandkrona är att återställa tandens styrka, form och funktion. Tandkronor kan vara tillverkade av olika material som porslin, keramik, metall (exempelvis guld eller legeringar) eller en kombination av dessa material. En tandkrona används ofta för att behandla allvarlig karies, sprickor, missfärgningar eller efter rotbehandling.

Tandbroar: En tandbro, även kallad tandbrygga, är en fast protes som används för att ersätta en eller flera saknade tänder. En typisk tandbro består av två eller flera kronor, kända som ankartänder, som placeras på de intilliggande tänderna. Mellan ankartänderna finns en konstgjord tand, kallad pontic, som fyller ut det saknade utrymmet där den ursprungliga tanden var förlorad. Tandbryggor är utformade för att återställa både utseende och funktion.

Sätta in tandkrona och tandbroar hos Sigtuna Dental – varför ska du välja oss? 

Det finns flera övervägande fördelar med att sätta in tandbrygga eller tandkrona hos Sigtuna Dental som tandvårdslösning:

  • Förbättrat utseende: Tandkronor och tandbroar är utformade för att förbättra ditt leende genom att täcka missfärgningar, ojämnheter och andra kosmetiska problem.
  • Återställd funktion: Dessa behandlingar återställer ditt bett och din talförmåga, vilket gör det möjligt för dig att tugga och prata normalt igen.
  • Hållbarhet: Tandkronor och tandbroar är kända för sin hållbarhet och kan variera i livslängd beroende på materialval och skötsel.
  • Bevarande av tandstruktur: Tandkronor kräver oftast endast borttagning av en del av den skadade tandens struktur, vilket kan vara mindre omfattande än andra alternativ som tandimplantat exempelvis.
  • Estetisk anpassning: Kronor och broar kan anpassas för att matcha färgen, formen och storleken på dina naturliga tänder, vilket ger ett naturligt utseende resultat.

Materialval för tandkronor och tandbroar

Valet av material är en viktig faktor när det gäller att välja rätt typ av tandkronor eller tandbryggor hos Sigtuna Dental. Här är några vanliga materialval och deras egenskaper:

  • Porslin eller keramik: Dessa material är populära på grund av deras naturliga estetik. De liknar dina naturliga tänder och är därför idealiska för synliga tänder.
  • Metallegeringar: Metallkronor, ofta gjorda av guld eller andra legeringar, är kända för sin hållbarhet och styrka. De används ibland för de bakre tänderna där estetik är mindre viktig.
  • Porslin över metall (porslinsklätt stål): Denna typ av krona kombinerar estetik med hållbarhet genom att ha en keramisk yta ovanpå en metallkärna. Det ger utmärkt styrka samtidigt som det ser naturligt ut.
  • Helkeramik: Dessa kronor är helt icke-metalliska och erbjuder utmärkt estetik, särskilt för synliga tänder. De är också allergivänliga.

Behandlingsprocessen för tandkrona och tandbroar hos Sigtuna Dental

Att få tandbrygga eller tandkrona hos Sigtuna Dental innebär flera steg och innebär ett samarbete mellan dig och våra tandläkare. Här är en översikt över vår behandlingsprocess:

  1. Konsultation och utvärdering: Det första steget är att träffa vår professionella tandläkare för en grundlig utvärdering. Under denna konsultation kommer vi att bedöma din tandhälsa, diskutera dina mål och förväntningar samt utföra nödvändiga röntgenundersökningar.
  2. Förberedelse av tänder: Om du får en tandkrona, måste den skadade tanden förberedas genom att ta bort eventuell skadad vävnad. För tandbroar måste ankartänderna också förberedas genom att slipas ner för att ge plats för kronor.
  3. Avtryckstagning: Efter att dina tänder är förberedda tar vår tandläkare avtryck av dem. Dessa avtryck används för att skapa skräddarsydda tandkronor eller tandbroar som passar perfekt i din mun.
  4. Tillfälliga restaureringar: Medan dina permanenta kronor eller broar tillverkas kan du få tillfälliga restaureringar för att skydda dina förberedda tänder.
  5. Anpassning och montering: När dina permanenta tandkronor eller tandbroar är färdiga, kommer de att anpassas och monteras noggrant för att säkerställa rätt passform och estetik.
  6. Slutförande och skötselråd: Vår tandläkare kommer att avsluta behandlingen genom att justera och polera dina nya kronor eller broar. Vi kommer också att ge dig råd om hur du tar hand om dem för att säkerställa deras hållbarhet och långsiktiga framgång.

Kostnad för tandkronor och tandbroar

Kostnaden för tandkronor och tandbroar varierar beroende på flera faktorer:

  • Material: Valet av material påverkar priset. Porslin eller keramik är oftast dyrare än metallalternativen.
  • Antal tänder: Att ersätta flera tänder med en bro kommer att kosta mer än att bara ersätta en tand med en krona.
  • Tandläkarens erfarenhet: Kvaliteten på tandläkarens arbete kan också påverka priset.
  • Geografisk plats: Priserna kan variera beroende på var du befinner dig geografiskt.
  • Försäkring: Din tandvårdsförsäkring kan täcka en del av kostnaden, så se till att kolla med din försäkringsleverantör.

Skötsel av tandkronor och tandbroar

För att förlänga livslängden och bibehålla utseendet på dina tandkronor och tandbroar, måste du ta hand om dem noggrant. Här är några grundläggande skötselråd:

  • Borsta och använd tandtråd regelbundet: Fortsätt att borsta och använda tandtråd som du gör med dina naturliga tänder. Rengöringen är avgörande för att förhindra tandsten och kariesbildning runt kronor och broar.
  • Undvik hårda föremål: Undvik att tugga på hårda föremål som istärningar eller naglar, eftersom det kan skada dina restaureringar.
  • Gå till tandläkaren regelbundet: Fortsätt att besöka oss för regelbundna kontroller och rengöringar för att övervaka tillståndet för dina tandkronor och tandbroar.
  • Undvik skadliga vanor: Sluta röka och minska intaget av färgade drycker som kaffe och rött vin, då dessa kan fläcka dina restaureringar.

Tandkrona och tandbroar hos Sigtuna Dental – därför ska du göra det hos oss

Vi erbjuder högkvalitativa lösningar med tandbryggor och tandkrona i Sigtuna för att hjälpa dig återfå ett fantastiskt leende. Tandkronor och tandbroar är effektiva behandlingar för att ersätta förlorade eller skadade tänder och våra erfarna tandläkare anpassar varje behandling efter dina specifika behov. Med vår expertis och moderna teknik kan du vara säker på att få en skräddarsydd behandlingsplan som förbättrar din tandhälsa och ditt välbefinnande.

Tandkronor och tandbroar kräver noggrann vård och underhåll, och vi på Sigtuna Dental ger dig tydliga skötselråd för att säkerställa att dina nya tänder håller länge. Med rätt vård kan du njuta av ett strålande leende i många år framöver. Kontakta oss idag för en konsultation om tandkronor och tandbroar – investera i din livskvalitet och ett vackert leende som håller hela livet.